STORYTELLING – Režija priče

STORYTELLING – Režija priče

Kreativna radionica »Mokrin House« – 17.09.2016.

Kako i zašto biramo, izmišljamo, tumačimo, domaštavamo ili plasiramo određenu priču?

Pozorišna režija tumači i problematizuje značenja i smisao određeđenog dela, priče ili teme u kontekstu sadašnjeg vremena, političko-društvenih okolnosti i intimnog doživljaja. Režija predstavlja proces komponovanja različitih elemenata brojnih veština i raznorodnih umetnosti kroz koji možemo kreirati DEJSTVO na publiku.

»Storiteling« je uz »kontent« poslednjih godina postala jedna od najčešće korišćenih reči u marketinškoj industriji. Vrlo često bez pravog razumevanja njenog stvarnog značenja.

Teško da ima bolje prilike da se o storitelingu razgovara od susreta sa dokazano uspešnim pozorišnim rediteljem. Snežana Trišić je jedna od naših najboljih rediteljki i asistent na Katedri za pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde završava doktorske umetničke studije u dramskim i audiovizuelnim umetnostima. Iako mlada rediteljka, Snežana je za svoj rad već dobila niz prestižnih nagrada uključujući tu i Sterijinu nagradu za najbolju režiju 2015. godine.

sn-10

Snežana Trišić trenutno sa ansamblom kikindskog pozorišta priprema predstavu  “Ždrelo” po tekstu Žanine Mirčevske. Snežana je prihvatila poziv “Mokrin House” da tokom svog boravka u Kikindi, održi predavanje i radionicu na temu “Storytelling – režija priče”.  Kako i zašto biramo, izmišljamo, tumačimo, domaštavamo ili plasiramo određenu priču? Kako se suočavamo sa prevarenim očekivanjima i zasto su ona važna? “Skakanje u bunar” ili igre poverenja? Forma i/ili sadržaj? Ideja i radnja, igra i improvizacija, kreacija, motivacija i emocija, interakcija i identifikacija.

PROGRAM

17.09.2016.

Dolazak u Mokrin do 16h

16:00 – 17:00         Welcome drink & snack

17:00 – 18:30          Snežana Trišić: »Režija priče«

19:00 – 21:00         »ŽDRELO« – generalna proba predstave

21:00                          Večera i druženje

Prijava za radionicu 

U cenu svakog od paketa je uključeno prisustvo predavanju i radionici Snežane Trišić, prisustvo generalnoj probi predstave »Ždrelo« i večera posle probe.

Cena paketa »Exclusive«, »Premium+« i »Premium« uključuje pored gore navedenog i noćenje sa doručkom u jednom od tri tipa smeštaja u Mokrin House. 

Napomene:

  • Zbog ograničenog kapaciteta, broj učesnika je ograničen.
  • Predavanje Snežane Trišić je interaktivno, stoga se obucite komforno

SEARCH

Categories

FOLLOW US ON FACEBOOK

Lets chat

Traveling and moving can sometimes be stressful, and we understand that. That is why we recommend that you have a Skype chat with our project leader and coordinator if you are at all interested or considering living and working in Mokrin House. Ivan will explain how everything around here works and answer any questions you guys might have. The chat is just so that you can get to know us a bit better and doesn’t commit you to anything.