Rurban Day – August 22, Mokrin House

Rurban Day – August 22, Mokrin House

Mokrin House i Reflektor teatar, pozivaju vas na prvi Rurban day!

Rurban day zakazan je za 22. avgust u najurbanijem selu Vojvodine u Mokrinu, preciznije u Mokrin House-u. Rurban day kombinuje umetničke izraze i omogućava tihoj ravnici promenu frekvencije izazvane mladošću, energijom, telentima, snagom i idejom da danas možeš da budeš, baš ono što ti želiš!

Program ovogodišnjeg Rurban day-a je pred vama:

17.00 – 19.00 promocija knjige Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka, autor Slavimir Stojanović

21.00 – 21.45 – predstava Jami distrikt, režija: Kokan Mladenović

22.30 – 00.00 – koncert Marko Šelić Marčelo i Kamerni napet šou

 

Od 17.00h promocija knjige Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka, autor Slavimir Stojanović

Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka nesvakidašnja je slikovnica vodećeg srpskog dizajnera Slavimira Stojanovića. Šarena, maštovita, sjajno ilustrovana i dizajnirana knjiga namenjena je mališanima uzrasta od 3 do 7 godina. Slikovnica prati avanture devojčice Singi Lumbe, čiji je lik inspirisan Slavimirovom ćerkom Nađom, kojoj je knjiga i posvećena. Singi Lumba osvojila je i nagradu za najlepšu dečju knjigu 62. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

– Napokon se realizovalo nešto što sam u poslednjih nekoliko godina pokušavao da stavim u konkretnu formu, pričajući ćerki Nađi priče za laku noć – rekao je Stojanović povodom objavljivanja knjige koju je napisao i ilustrovao. – Ime Singi Lumba je nastalo dok Nađa još nije znala dobro da priča. Pa je uporno zvala tatu kada joj se helijumski balon zalepi za plafon: „Tata, singi lumba (Tata, skini balon)!“

Na promociji imaćete priliku da upoznate Slavimira Stojanovića i čujete njegov kreativni put stvaranja knjige.

Ulaz je slobodan, potrebno je samo da rezervišete vaše mesto na Facebook stranici Mokrin House-a.

Futro

Od 21.00h predstava Jami Distrikt

Režija: Kokan Mladenović, izvedbeni tekst: Milena Bogavac

Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije.
Ko je prvi počeo? Dokazaće se!
Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno iz majmuna, dobija nagradnu vožnju u luna-parku istorije. Uključite se! U Jami Distriktu ima mesta za sve!

JAMI DISTRIKT je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da bio tu od uvek?
Da li su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka? I da li nas žuljuju te razgažene cipele? One odavno nisu lepe. A da li su udobne?

JAMI DISTRIKT je predstava koja se, u formi lažnog dokumentarca, bazira na (izmišljenom), ali mogućem događaju – budućem ratu na Balkanu nastalom iz istih apsurda koji su uzrokovali i prethodni. Danas te iste sile iracionalnosti deluju na širem podrucju Evrope, a sličnosti sa sudbinom Jugoslavije su zabrinjavajuće i zastrašujuce.

Predstava Jami distrikt osvojila je sedam nagrada na ovogodišnjem Sterijinom pozorju.

Originalna muzika:
Marko Grubić

Kostim:
Ivana Nestorović
Glume:
Isidora Simijonović, Vanja Nenadić, Nina Nešković
Muziku izvodi grupa Vrooom:
Jamal al Kiswani, Marko Grubić

Naratorka: Danica Grubački

Jami Distrikt

Od 22.30 koncert Marko Šelić Marčelo i Kamerni napet šou

“Kamerni napet šou” rodio se iz ideje o grupnom, akustičnom koncertu, koji smo zajedno s bendovima Ničim izazvan, Eva Braun, Van Gog, te Dejanom Cukićem izveli pre nekoliko meseci u Ateljeu 212. Klavir, violina i dva vokala – to je bio naš odgovor na zadatu temu, u okviru koje smo prilagodili pesme posebnoj izvedbi. Pokazalo se, međutim, da prividna svedenost kompozicija nimalo nije prepreka postizanju raskošnosti druge vrste i stvaranju drugačijeg, umnogome intimnijeg zvuka. Aleksandar Jovanović Šljuka, naš maestro od klavira, pre nekoliko meseci objavio je sopstveni album, pa smo i neke od njegovih pesama uvrstili u program za ovu priliku; Nevena Glibetić Nensi i ja već deceniju i po delimo binu, uvek orni za muzičke i stilske eksperimente; Filip Krumes svojom violinom počesto ispripoveda naše misli još lepše nego mi rečima i glasom. Posle priče kakva “Jami Distrikt” jeste, malo se ima reći – ali daćemo sve od sebe da zajedno sa sjajnom ekipom predstave pošaljemo publici u Mokrinu razglednicu iz aktuelnog “Ovde i Sad”.

Marko Šelić Marčelo

Copy of Purple Movie Event Ticket

Karte za kompletan program Rurban day-a (predstava i koncert) su 500 RSD, dok su karte za koncert Marka Šelića Marčela 300 RSD. Karte su dostupne i u prodaji u Mokrin House-u i u Kikindi.

Vidimo se 22. avgusta na mestu gde ruralni ambijent postaje dom progresivnim i urbanim stvaraocima, na mestu gde sklapaju se savezništva između mira i slobode, spokoja i talenta.

SEARCH

Categories

FOLLOW US ON FACEBOOK

Lets chat

Traveling and moving can sometimes be stressful, and we understand that. That is why we recommend that you have a Skype chat with our project leader and coordinator if you are at all interested or considering living and working in Mokrin House. Ivan will explain how everything around here works and answer any questions you guys might have. The chat is just so that you can get to know us a bit better and doesn’t commit you to anything.