Treći TEDxMokrin o neočekivanim temama održivog razvoja

Treći TEDxMokrin o neočekivanim temama održivog razvoja

Najpoznatija konferencijska platforma TEDx omogućava lokalnim zajednicama širom sveta pristup idejama vrednim deljenja.

TEDxMokrin, čiji smo partneri od samog početka, predstavlja prvi TEDx održan u ruralnoj sredini u našoj zemlji, a nakon dva uspešno organizovana događaja, 14. decembra održaće se ovogodišnja konferencija koja ima za zadatak da podigne svest o ciljevima i značaju održivog razvoja. Konferencijski deo događaja održaće se u Domu kulture u Mokrinu, dok će Mokrin House biti okruženje tokom ostatka programa.

“Unexpected Sustainability” bazira se na neočekivanim temama održivog razvoja, tačnije na ne tako očiglednim održivim sistemima na polju edukacije, umetnosti, aktivizma.

Na ovogodišnjem TEDx-u možemo očekivati teme kao što su “Borba prirodom, a ne protiv nje”, “Eko škole na temeljima ruševina”, i druge, a potvrđeni govornici su Vanja Petković, Bogdan Mrša, Nemanja Potrebić, Momčilo Antonijević, Slobodan Kojić, Milica Čalija, Sabina Kerić i Aleksandar Popović.

Treću godinu zaredom, TEDxMokrin potražuje načine da otkrije različite vrednosti koje potiču iz zajednice, ali i da istoj toj zajednici pruži pristup kvalitetnim rešenjima, fokusirajući se na važnost bavljenja savremenim i budućim problemima. U dobu izobilja, održivost postaje lična odgovornost. Upravo zato, istražujući oblasti održivosti koje su nesvakidašnje, ali podjednako bitne, TEDxMokrin za naslov ovogodišnje teme bira Unexpected Sustainability”  navodi organizator konferencije Ivan Brkljač.

Više informacija o predavačima i temama o kojima će govoriti možete pronaći na sajtu TEDxMokrin konferencije.

Karte za TEDxMokrin “Unexpected Sustainability“ možete kupiti ovde i zbog tipa licence, mesta su vrlo ograničena, a cena karte je €25. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte organizatore TEDxMokrin-a.

 

Partneri i sponzori ovogodišnje TEDxMokrin konferencije:

SEARCH

Categories

FOLLOW US ON FACEBOOK

Lets chat

Traveling and moving can sometimes be stressful, and we understand that. That is why we recommend that you have a Skype chat with our project leader and coordinator if you are at all interested or considering living and working in Mokrin House. Ivan will explain how everything around here works and answer any questions you guys might have. The chat is just so that you can get to know us a bit better and doesn’t commit you to anything.