Writing Resident Camp

Writing Resident Camp

Pisanje je jedan od najmoćnijih kreativnih izraza. Sposobnost da prevedemo naše impresije i osećanja putem pisane reči u priče kojima delimo našu perspektivu kreirajući vrednost koju drugi prepoznaju daje nam životnu misiju. Writing Resident Kamp je sedmodnevno iskustvo gde ćete imati priliku da radite sa različitim gostima i autorima na veštinama pisanja i na kraju kampa svako će imati svoju priču spremnu. Svi koji žele da se bave različitim formama pisanja su dobrodošli.
Kamp će voditi dramska spisateljica Tijana Grumić. U okviru kampa biće održane radionice sa poznatim piscima koji će biti naknadno objavljeni.

Host kampa

KIS_8034aTijana Grumić (1993) je dramska spisateljica i dramaturškinja. Diplomirala je na katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 2016. godine kao studentkinja generacije. Na istom fakultetu je 2017. godine završila master studije dramaturgije, a trenutno je studentkinja doktorskih umetničkih studija.
Njeni dramski tekstovi izvođeni su u omladinskom pozorištu DADOV, na sceni UK Vuk Karadžić u Beogradu, u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Gradskom pozorištu u Čačku i pozorištu Atelje 212 u Beogradu. Kao dramaturškinja radila je na projektima u pozorištima širom Srbije.
Tijana je dobitnica nekoliko nagrada za svoj rad među kojima i nagrade za celokupno dramsko stvaralaštvo Borislav Mihajlović Mihiz koju dodeljuje Srpska čitaonica u Irigu i fond “Borislav Mihajlović Mihiz”.
Tokom 2016. godine bila je učesnica internacionalnog programa Terre Promesse/Bussole rotte koji organizuje Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi u Milanu (Italija), a od marta 2018. godine je učesnica rezidencijalnog programa Next Generation Workspace koji se organizuje u okviru pozorišnog festivala za decu i mlade Starcke Stücke u Frankfurtu na Majni (Nemačka).
Pored rada u pozorištu, Tijana je već nekoliko godina angažovana u radu Istraživačke stanice Petnica gde je trenutno rukovoditeljka programa društveno-humanističkih nauka i programa Petnica International.

Mentori

Mare zonglira mozak 189203 u JPGu

Marko Šelić Marčelo (Paraćin, 22.01.1983) pisac je kojem se dogodila muzika, iako redosled objavljivanja dela sugeriše da se desilo obrnuto. Objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008) i Deca i Sunce (2010), romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017, širi izbor za NIN-ovu nagradu), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), stotinak kolumni za razne redakcije i Napet šou (2014), konceptualno delo koje objedinjuje peti studijski album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova. Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine dodelilo mu je titulu ambasadora knjige i čitanja (2007), a prva dva njegova romana dobila su Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008. i 2012.

Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpski jezik i književnost; Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih. Radi i radi u Beogradu. Živi u svom svetu.

 

ante tomic

Ante Tomić ima četrdeset devet. Živi u Splitu. Piše novinske komentare, prozu i filmske scenarije.

 

 

 

 

 

 

 

ss_nebojsa_babic

Slavimir Stojanović Futro je beogradski dizajner, vizuelni umetnik i pisac, kreativni direktor studija Futro Design, osnivač lajfstajl brenda Futro, kreator serijala dečijih slikovnica Avanture Singi Lumbe i autor romana Devet. Njegovi projekti u domenu grafičkog dizajna i advertajzinga dobili su preko 300 međunarodnih nagrada i deo su kolekcija muzeja širom sveta. Dobitnik je Nagrade za životno delo, Udruženja za tržišne komunikacije Srbije.

 

 

 

 

 

SHWH_AUTHORSCLUB_071115-6Philippa Donovan, established literary consultancy Smart Quill in 2011. Since then she has worked with over 400 authors and recommends to a stable of 60 literary agents around the world. She has scouted books for tv and film producers such as Heyday Films/Warner Bros (Harry Potter), Mad Rabbit (a joint venture with Red Arrow and director Kari Skogland – The Handmaid’s Tale, House of Cards), Circle of Confusion/ITV America (The Walking Dead), and FremantleMedia Australia (Picnic at Hanging Rock, Wentworth). She offers personalised advice to writers of any genre to enable a direct editorial conversation, enhancing text, and improving publication prospects.

 

 

 

 

ana

Ana Marija Grbić rođena je 1987. godine u Beogradu. Student je četvrte godine doktorskih studija iz književnosti. U sklopu master rada napisala je Priručnik za mentore kreativnog pisanja. Vodila je dvogodišnju  radionicu kreativnog pisanja u Domu Kulture Studentski Grad kao i individualne časove kreativnog pisanja od 2016. godine. Urednik je u izdavačkoj kući Arete od 2017. godine. Na Radio Beogradu 2 voditelj je emisije Klub 2. Idejni je tvorac i organizator pesničke organizacije Totalno Argh od 2010. godine. Autorka je tri zbirke poezije Da, ali nemoj se plašitiVenerini i ostali bregovi  i Zemlja 2.0 kao i usmene biografije benda Idoli Idoli i poslednji dan. Poezija joj je prevođena na makedonski, mađarski, poljski i engleski jezik.

 

 

 

 

Mesto i vreme odrzavanja kampa

Od 3. do 10. februara u Mokrin House-u. Mokrin House je prvi coliving prostor u regionu i imaćete prilike da pišete iz različitih prostora sa potpuno drugačijim energijama. Ovo imanje se nalazi u vojvodjanskom selu Mokrin, poznatom po Miki Antiću i Raši Popovu, našim literarnim velikanima. Više o izgledu Mokrin House-a pogledajte u galeriji, na našem Instagram ili Facebook profilu.

Objekat D

Koncept

7 dana, 12 učesnika, svakodnevni gostujući autori iz Srbije i regiona, radionice samospoznaje i rada na sebi i književno veče na kraju kampa gde će svako imati priliku da izlaže svoje radove nastale tokom boravka u Mokrin House-u. Učesnici kampa će imati prilike da medjusobno razmenjuju iskustva kao i da uče “trikove zanata” od ostvarenih umetnika i pisaca. Prednost održavanja kampa na lokaciji kao što je Mokrin House je pozitivna izolovanost, koja omogućava učesnicima kao i autorima-mentorima da i nakon završenih radionica u neformalnijim uslovima istražuju svet spisateljstva.

Svaki dan će se sadržati od blokova namenjenih pisanju i blokova namenjenih razmeni znanja.

Cena i uslovi

Kamp se prve godine ne naplaćuje i u toku trajanja kampa su Vam obezbeđeni.

  • Smeštaj u Mokrin House-u
  • 3 obroka dnevno
  • Prostor za rad
  • Pristup svim objektima u Mokrin House-u kao sto su biblioteka, coworking prostor, teretana i ostalo

12-3

Prijave i kriterijum odabira

Prijave su otvorene do 16. januara. Popunite prijavu koja se nalazi ispod i ukoliko imate neka pitanja možete nas kontaktirati na info@mokrinhouse.com. Mokrin House tim će raditi selekciju na osnovu kvaliteta pristiglih prijava, tako da potrudite se da ostavite što bolji utisak.

SEARCH

Categories

FOLLOW US ON FACEBOOK

Lets chat

Traveling and moving can sometimes be stressful, and we understand that. That is why we recommend that you have a Skype chat with our project leader and coordinator if you are at all interested or considering living and working in Mokrin House. Ivan will explain how everything around here works and answer any questions you guys might have. The chat is just so that you can get to know us a bit better and doesn’t commit you to anything.